Aria Pro II PE-60

Written by Fiestared on desember 30th, 2011

Gåttabanen!

Aria PE-60 made at Matsumoko. En 80 talls klassiker fra Japan. Ikke bare Fuji Gen-Gakki som kunne lage gitarer i Japan

Aria Pro II PE-60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Made in Japan på sitt beste? Etter å ha kopiert Fender og Gibson modeller lager Aria sin egen vri på et velkjent (LP)design. PE-serien fra 80  tallet er kanskje også en glemt perle fra Japan. Dette eksemparet har overlevd 20-30 år utmerket uten nevneverdige hakk ofg skader. En fantastisk gitar. Kvalitet, finish, detaljer og materialer.

En sunburst lakkering som er helt utolig, litt vanskelig å få frem på bilder. Disse kom i «Japan Brown» og «Flashing Red»-helrød. Ikke sunburst, er dette en one of?

En «Les Paul» type gitar med highgain humbuckerere, originalt  med split-coil på neck og bridge. Muligjør singlecoil alene eller i kombinasjon med humbucker/singlecoil med den andre. Alt fra «Stratocaster og Tele-twang til panzrvreng er mulig. Mahogny kropp og 2-delt lønnetopp, setneck, gjenomgående 3-delt mahogny hals. Tung, kompakt og helt magisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en veldig god gitar!!!

Fiestared’s første Aria. Det er lenge siden jeg ble så inponert over en gitar. Flott rektangulær kasse med formstøpt plysjinteriør. Følg med videre til høyre for alle detaljer og hemligheter……..

 

Storebror; Aria PE-R 80 ble promotert og brukt av Neal Schon i Journey på 80/90 tallet. PAF liknede alnico pickuper og lønn/mahogny/lønn er hovedforskjellen fra PE-60 med lønn/mahogny kropp  og kjeramiske high-output micker

 

 

 

 

 

 

1 Innlegg hittil ↓

  1. Fiestared sier:

    Thanks, nice to have feedback.
    I will check if we can add a newsletter/subscription service from fiestared.com.
    Stay in touch…

Post en kommentar