1982 JV Squier 62′ Stratocaster

Written by Fiestared on oktober 2nd, 2016

En fantastisk flott bevart 1982 JV Squier Stratocaster, nesten ikke til å tro at den er 34 år gammel.Under the bed, museum conition! En gitarhistorisk godbit fra en spennede tid på tidlig 80 tall. En av de tidlige modellene  JV 0XXXX serienr, ask/Sen ask kropp, red bobbin staggared US pickups, behagelig C profil på hals med nydelig rosetre gripebrett. Må ha på de store brillene for å se skjøten i kroppen der den er limt. Utrolig flott håndtverk.  Spill i treverk og flott 3 tone sunburst. Kjennes og høres ut som en million dollar.

Kommer fra Øivin Fjelds «Private Under The Bed Dont Touch It Collection» Satt opp, justert, smurt og skinnende overlevert en ny lykkelig eier, Takk!

Fender Japanes Vintage JVserie med Squier logo for eksport til Europa og USA

IMG_0050

 

 

 

 

 

 

Les mer her

Fender og Gibson sliter med alt for gode kopier fra japanske merker som Tokai, Greco, Burny, Ibanez, Aria etc etc på 70 og 80 tallet. Fender med nyansatt sjef, Bill Schultz og Co reiser til Japan for å etablere Fender Japan for selv å konkurere med egne merker i billig/medium segmentet. Utviklingen foregår samtidig i Fullerton for å realisere American Vintage Serien.

To distributører får kontrakt og produsenten som velges er Fuji Gen Gakki for Fender Japans produkter. Squier logo for eksport og Fender logo for det japanske markedet.  57′ og 62′ Stratocaster og 52′ Telecaster er modeller som skal produseres både i Japan og USA. De japanske gitarene som kommer hjem til Fenders hovedkontor i California får ledelsen til å sperre opp øynene. Kvaliteten fra Japan er meget høy.  Dan Smith er kollega nr 2 hos Fender USA, sammen med Bil Schultz, begge fra Yamaha USA som har i oppgave å revitalisere Fender som fremdeles er eid av CBS. Samme år kommer også Paul Rivera til Fender for å utvikle forsterkeravdelingen som også ble en suksess. Japansk håndverk, kvaliteten på treverk sammen med US pickupper og US elektronikk på de dyreste modellene er grunner til at disse gitarene dengang og i dag er av meget høy kvalitet. Selv som stooor Fender entusiast gleder jeg meg over dette kapitlet og gitarer laget innenfor og utenfor Fenders kontroll. Disse ble produsert i samme tidsrom som sine amerikanske brødre. Fra 1982 til 1984.

Som kjent selger CBS Fender i 1985 til Bill Schultz og en rekke andre uten fabrikken i Fullerton er med i salget. I 1985 er det japanske produserte Fendere som holder liv i Fender helt til den nye fabrikken i Corona åpner i 86 og Fenders American Strandard kommer til verden. Disse førørste årene i Corona er også spennende men det er en annen historie.

Squier/Fender JV Serien Dette er det utrolg mye interessant stoff om som må leses. Start her http://www.21frets.com/

Litt flere bilder av gitaren i rekken til høyre.

 

Post en kommentar