2 Greco ’58 Stratocaster fra 1980 og 1981

Written by Fiestared on juni 9th, 2012

Greco, lawsuit, Fender Japan, Fuji Gen, Kanda Shokai og Squier JV ……… se tekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Greco er et gitarmerke Kanda Shokai har benyttet siden 1960. Kanda Shokai  er en gammel ærverdig handelsbedrift, etablert i 1948 som fikk sine gitarer produsert av bl.a.  Fuji Gen Gakki. På 70 tallet lagde som kjent japanerne kopier av merker som Fender, Rickenbaker og Gibson. Onde tunger sier de er bedre enn originalene fra den tiden. Flere japanske gitarmerker fra den tiden, slik som Burny, Tokai, Ibanez, Aria, Cimar, Sigma etc etc, er i dag ettertraktet av musikere, samlere og entusiaster.

En Fender eller Gibson gitar på 70 tallet, var prismessig nesten utenfor rekkevidde for normale japanske musikere og studenter. Derfor fikk de billige og gode japanske kopiene et sterkt hjemmemarked. Disse ble også solgt i Europa og USA  til Fender og Gibsons store fortvilelse. På slutten av 70 og begynnelsen av 80 tallet ble dette så alvorlig at det ble tatt ut tiltale for piratkopiering. Herav; lawsuit gitarer.

De store amerikanske gitarprodusentene endret strategi og Fender reiser i 1982 til Japan og etablerer seg der. Etter forhandlinger med Kanda Shokai og Yamano Music blir Fender Japan Co. Ltd stiftet 11. mars 1982. Fuji Gen Gakki blir valgt som produsent og det er Greco teamet som skal lage Fenders gitarer for det japanske markedet og for export til USA og Europa! If you can’t beat them, joint hem.

Bill Schulz er på den tiden ny hos Fender og ansatt for å få fart på CBS Fender skuta. US Vintage serien er under utvikling i Fullerton og det er tilsvarende modeller han og teamet ønsker at japanerne skal starte å produsere hos Fuji Gen. Fender logo til Japan og Squier logo for eksport. JV; Japanese Vintage ’57, ’62 Stratocaster og ’52 Telecaster blir født.

Etter denne avtalen med Fender slutter Kanda Shokai/Greco, forstålig nok, å produsere å selge Fender kopier. Gibson Les Paul kopier derimot er ingen hindring for Greco. Super Real serien avløses av Mint Collection utgavene i 1982.

Jeg har 2 fantastiske flotte Greco Stratocastere. En Super Power SE XXX fra 1980 og en Super Sound SE 600 fra juli 1981. Den siste fra like før Greco blir Fender. Se også min Fender logo ’57 JV Stratocaster fra sommeren 1982. Blandt de første JV Fender Stratocasterne proddusert av Greco håndtverkere hos Fuji Gen Gakki. Masse spennende stoff om dette på nettet. Jeg syntes det er utrolig interessant å ha disse flotte instrumentene fra dette tidsrommet. Gitarer som ble produsert av samme mennesker og utstyr fra 1980-1982, Fra Greco til  JV Squier og JV Fender

Disse flotte gitarene tidligere produsert av en kopist, senere i skjønn forening med motparten Fender, med deres micker, elektrnikk og hardware slutter aldrig å fascinere meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se flere bildene av detaljer i oversikten til høyre på siden. Usannsynlig godt bevart etter «fler og trettiår» Disse ser nesten ut ti å komme rett fra fabrikken

 

 

Post en kommentar