’66 Blackface!

Written by Fiestared on desember 12th, 2011

Mammamia, 1966 Fender Pro Reverb! 

Blackface på sitt beste. Closet classic, ser nesten ny ut!!En fantastisk strøken 1966 Fender Pro Reverb med 2×12″ . Med sine originale Jensen C12n høytalere er forsterkeren et stykke musikkhistorie fra Fender, Fullerton California. Denne Pro Reverben er et utrolig instrument og samlerobjekt. Dette er et sjeldent godt eksemplar der kabinett, baffle board, tolex og grill cloth er nesten som fabrikk-ny!

Utseende vitner om et godt og trygt liv skjermet for fukt, varme, transport og røffe gig-forhold. Tolexen pen limt mot kabinettet på undersiden uten flenger og rifter, slik det normelt blir på alle amper etter et par års bruk og transport. Den har to små sigarett-merker på oversida, som er «sjarmerende».  Alle funksjoner funker etter boka og låter fantastisk.  State of the art romklang og tremolo ut av en annen verden. Burde kanskje starte med Surf Music? Power rør RCA vintage 6L6 black plate. 5AR4 likeretter av merke GE.
Alle kondensatorer er originale, potmetrene er datert til 1966 og alle trafoer er datert 1966 også.

Fender Pro Reverb Blackface ble bare produsert i 2 år fra 1965-67 og regnes for mange å være  «the ultimate guitaramp ever made, by anyone».  Med side «bare» 40 watt og alle likheter til sin storebror kalles denne av mange ;    «The baby Twin Reverb…»

Helt outstanding, 45 år gammel. En skikkelig kompis til Super Reverb’en fra 68

Fender Pro Rewerb 40W, 2 x 12 jensen c12n

Fender Musical Instruments, Fullerton California USA 1966

 

Post en kommentar