Fender Silverface «alutrim» amps 1968/69

Written by Fiestared on april 3rd, 2011

Beatles «Rooftop» konsert, torsdag 30. januar 1969. Apple Studios, Sawile Row London

En litt  morsom Fender/Beatles historie;


Etter at CBS har eid Fender Mucical Innstruments siden 1965 er tiden inne for å revitalisere forsterkerserien fra «Blackface» til noe mer moderne, og Silverface serien ser lyset i 1968.  (Se også egen artikkel om 1968 Super Reverb Alu Trim, AB 763)

Don Randall, Leo Fenders gamle markedsguru som fremdeles er under kontrakt med CBS/Fender, er i  London sent 1968 for å møte Paul McCartney og John Lennon for å promotere Fenders nye forsterkerserie. Randall har hørt at The beatles skal samles igjen for live spilling etter mye interne problemer.  The Beatles er viktig for Fender Musical Instruments.

Møtet avholdes og The Beatles får en full backline med splitter nye Silverface forsterkere med den legendariske aluminiumskanten rundt høyttalergrillen. Denne pynteringen forsvinner igjen i mai 69′. (Disse alu-ringene er egentlig «leftovers» fra Fenders misslykkede transistorserie som kom et par år tidligere.) Avtalen med The Beatles er noe av det siste Don Randal gjør før han slutter i CBS Fender og starter med sin egen forsterkerproduksjon. Lite visste vel Randall at konserten med The Beatles denne  kalde januardagen skulle bli den siste konserten disse fire holdt. Etterhvert blir det trafikkaos og problemer så politiet stopper desverre denne historiske konserten etter kun 42 mintter. John har lånt Yoko Ono pelsjakke og Ringo har på seg Maureen Starkeys røde frakk for å holde varmen.

1970 oppløses The beatles.

Se disse interesante klippene fra youtube med Beatles på Fender Silverface alutrim serien fra 68/69

http://www.youtube.com/watch?v=nT6325bmcsQ

http://www.youtube.com/watch?v=9MVWy09RQYo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5ttmjiYDk7Y&feature=related

 

Post en kommentar