1968 Fender Super Reverb

Written by Fiestared on januar 10th, 2011

Mammamia, for en opptur, ’68 Silverface Super Reverb

Det finnes så mange spennende historier og kikke på når det gjelder Fender. Etter at  CBS kjøpte Fender i 1965 fortsatte Fender å lage sine Blackface forstrekere som vi i dag går mann av huse for søk etter den ultimate gitartone. Mange mener vel at noe av det aller fremste innen gitarforsterkere ble produsert av Fender mellom 1963 og frem til 1967. En rekke utrolige forsterkere kom til verden  i den perioden og ble i etterkant gitt navnet Blacface pga sine  sorte fronter under tone, volumkontroller og brytere.

Silverface; I 1967/68 foretar Fender en designendring eksternt, med sølvfronter og glitter innvevd i grilltrekk.  Blå store bokstaver i stedet for sort penskrift. Mer moderne look med romkapløpet og blanke raketter og aluminium som var hot stuff på  den tiden. Konstruksjonen av forsterkerhus og en rekke endringer foretas innvendig av ivrige CBS/Fender ansatte som er på jakt etter forenkling, innsparing og en renere tone. Fender foretar en rekke endringer på sine modeller utover mot slutten av 60 tallet. De største utgaven endres først mens de minste ampene fra 12-22 Watt beholdt mye av sine musikalske  egenskaper lengre.  Det finnes masse stoff om dette på web og i bokform.

Mange generaliserer og hevder at alt av Fender Silverface  låter papp, det er direkte feil.

Min nyervervede Fender Super Reverb er en Silverface produsert helt i begybelsen av 1968.

1968 for et tall! Midt mellom Montery Pop Festival og Woodstock. Martin Luther King blir drept i mars og i TET offensiven i Vietnam  angriper FNL Saigon..

Noen ganger er det all right. Fender Super Reverb; 40W combo, 2 kanaler med to innganer, romklang, tremolo og bright swich. Bestykket 4 stk 10 toms høyttalere og tiltback legs. Låter helt enormt, helt enormt-ja den låter helt enormt. Kjerlighet ved første høreblikk kan man vel si.  Jeg elsker overraskelser og her har vi en ulv i fåreklær.

Blackface krets AB763!

Det viser seg at dette er en Silverface produsert de første månedene i 68 hvor innmaten og høyttalerne er lik det som satt i sine eldre brødre med sorte ansikter. Det spesielle «blå uten glitter» høyttaler trekket og de sorte vertikale linene på kontrollpanelet forsvant i mars 68.

Fender Special Design Speaker, produsert av CTS  (Chicago telephone Supply)

My long lost pal, 43 år. Hel og fin i Tolex’en, verdig og stolt. Yes nå må vi dra i gang Bluesbandet……..

 

Post en kommentar