1982/83 ’57 American Vintage Stratocaster

Written by Fiestared on oktober 11th, 2014

Holy macarony!!

Endelig en Fullerton Am Vin Stratocaster. Har lest masse og hatt mange drømmer om en slik. Har et par yngre nevøer fra Corona perioden, men en tidlig Fullerton Am Vin er mange Fenderfrelstes våte drøm. Denne er nesten som ny! Mint condition og urørt med unntak av innsatt 5 veis bryter.Halsdto er august 1982

Feeling, utseende, vekt, klang, lyd, hals, utfresinger i kropp, lukt, smak!? Helt fantastisk. Er også her meget glad for den behandling denne gitaren har fått i 32 år av tidligere eier. Masse info om disse på nett. Første halvdel av 80 tallet er veldig spennede sett med Fender øyne.

Med Wiliam Schultz og Dan Smith som nyansatte i CBS eide Fender skjer det masse i forhold til å få kvaliteten opp. Musikere kjøpte brukte og vintage instrumenter i stedet for nye. Et grep for å ta tilbake markedsandeler og tillit var å lansere American Vintage ’57 og ’62 Stratocaster og ’52 Telecaster serien. Kvaliteten, autentiteten og musikaliteten på disse gitarene er kanskje noe av det ypperste som er kommet fra Fender. Fullerton produserte AM Vin fortsatte til 84.

I 1985 selger CBS Fender til ledelsen, investorer og ansatte. Fabrikken i Fullerton er ikke en del av salget. Nye Fender Musical Instruments etablerer produksjonen  i Corona i 86. Fender lanserer The American Standard Stratocaster og fortsetter  å  produserte Am Vin serien. Senere Signatur Serien med Clapton og Malmsteen først ut. Samtidig etableres Fender Custom Shop og derfra kommer mer av ypperste klasse fra John Page og Co med Relic serien som gjøres av Vince Cunetto og hans mannskap frem til 99.

Så den røde tråden i Fenders reetablering av seg selv som en gitarprodusent med produkter i ypperste verdensklasse startet faktisk med en rekke dedikerte mennesker hos Fender i Fullerton California på begynnelsen av 80 tallet. Et av resultatene har jeg på fanget og den er vanskelig å legge bort.  I am so proud.

IMG_0577

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0579

 

1 Innlegg hittil ↓

  1. Bjarte Alvær sier:

    Disse Fullerton fra tidlig 80.tallet. er helt fantastiske.. spesielt de fra 1982-83.. og den med 2 knotter er også en fantastisk gitar, sammen med Elite fenderen som også ble bygget der i 1983. Dan Smith gjorde virkelig underverker der. det koster sjorta for Fender. Men han fikk lagd gitarene for hånd igjen. bare en håndfull av stratocasterene kom det ut fra fabrikken hver dag.. Disse prototypene av nåtidens nye american standar stratocaster som er fra 1982-83. er de eneste med liten headstock men med stor skrift. de gitarene koster litt over 900 dollar ny i 1982,og var nesten 300 dollar dyrere enn 57/62 reissu serien.. og så hadde de en Gold on Gold modell som toppet det hele,den var enda dyrere og gikk fra 81-83.Astez Gold. så disse gitarene kommer og er på veg til å bli samle objekter. Bare denne ene gangen har fender gått tilbake i tid,og bygget de for hånd,for å få kvaliteten å sitt gode rykte på plass igjen.. Som Dan Smith sa: Jeg produserer heller noen få gitarer med høy kvalitet,enn en hel haug med dårlig kvalitet..slik som de gjorde stortsett i CBS perioden. Sønnen til Dan smith jobber i dag for Custom Shop.Dan Smith jobbet for Yamaha før han ble headhuntet for å redde Fender. det klarte han med stil.. Men til en dyr pris..

Post en kommentar