Fender Deluxe Reverb Silverface

Written by Fiestared on april 30th, 2011

Det er supert at det finnes musikkforetninger som også har gamle godsaker for gamle godgutter. Begynner å bli en vane å besøke Sandvika Musikksenter

1978 Fender Deluxe Reverb 22 rørwatt i en bærbar 1X12″ innpakning

Deluxe Reverb I ble produsert fra 1963 og frem til 1980. Etter 1980 kom den som Dlx II i  Rivera design med kanalskift og mere gain. Også en super forsterker. Ja, jeg ønsker meg en slik også. Fra 1968 og fremover kalles disse som kjent Silverface og kom også i flere variasjoner som forskellene ikke syntes så godt utenpå. Det man kan se etter er at de første SF hadde Deluxe Reverb Amp som logo og etter 74/75 står det bare Deluxe Reverb. DlX Rev er en av de modellene som fikk minst og senest alle innsparingene og lydendrede endringer som CBS gjorde på 70 tallet.

Min nye flamme er laget på slutten av de utskjelte CBS 70-årene og skal egnetlig låte litt tynnt. Nå er det mange Web og Forum eksperter som ikke bruker ørene til å bedømme de store forskjellene som faktisk finnes. Denne har en «pull boost» funksjon som noen ikke  liker, javel ikke dra i den og nyt Deluxe Reverben’s nydelige kleenlyd, å engler daler ned i skjul…dra på litt til og den sprekker opp nydelig, og produserer fin skranglevreng.

Helt original, nesten strøken, litt furet og værbitt laget i Fullerton California i 78. Denne er importert av Hagstrøm og er original med Export trafo for 220V  i motsettning til  storebror-Super Reverben som er en USA modell for 110V. Fotpedal og 22 spenstige rørwatt. Dette låter kjempefint. Disse siste Dlx Rev Silver Face har ikke mid kontroll på Vib/Rev kanalen.

Bruker denne også med pedalbrettet og A/B boks for vreng på den tørre kanalen. Haleluja, nå er jordbrummingen vekk som plaget meg litt på Super Reverben.

Det er gøy å overta noe som er så godt tatt vare på. Takk til Scharing og Co i Sandvika, lillebroren til Super Reverben har kommet (til et nytt)hjem……

Fender Deluxe Reverb funker like bra på Strat og Les Paul

A8 serienr betyr 1978. Hagstrøm plakett, norskimportert.

CTS produsert høyttaler, merket 137 7837. 137 betyr CTS, 7837 betyr uke 38, 1978.

Tubeshart, 7025 er det samme som 12AX7/ECC83

 

Post en kommentar